Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay

de Toamna07 in Torturi, 29 Mai 2012 | 12713 vizualizari

 

Acest desert american ,consistent, mai este numit si Mississippi mud pie. Desi arata ca un tort,nu ca o placinta, are o crema groasa de ciocolata (de unde si cuvantul mud,care inseamna noroi )si a fost asemanat cu mlastinile raului Mississippi .
Inca o reteta din cartea lui chef Gordon Ramsay ,preferatul meu !:)
Daca iubiti ciocolata neagra,multa , acest tort este cel mai potrivit !

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti :
  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 60 g unt
  • 60 g ciocolata neagra de calitate
  • Crema de ciocolata :
  • 180 g ciocolata neagra
  • 180 g unt
  • 4 oua mari
  • 90 g zahar brun
  • 90 g zahar tos ,alb
  • 200 mi smantana grasa
  • Topping:
  • 200 ml de smantana grasa, rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa ,pentru a presara pe deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay:

Pentru a prepara blatul, introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare. Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent, la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe foc, turnati biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine. Puneti acest amestec intr-o forna de tort cu diametrul de 23 cm si fund detasabil. Cu spatele unei linguri apasati compozitia pe fundul si pe marginile formei, pentru a o nivela. Lasati blatul la rece, pentru a se intari .

Preincalziti cuptorul la 180 de grade .

Pentru a prepara crema, topiti ciocolata intr-un bol, la bain-marie, apoi puneti vasul deoparte si lasati crema sa se raceasca. In alt bol mare, bateti cu mixerul ouale si cele doua tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana lichida si amestecati, apoi adaugati ciocolata topita si untul.

Turnati amestecul peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor pentru 45 de minute . Lasati-l sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma .

Pentru topping, bateti smantana cu zaharul pudra pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste prajitura rece si presarati deasupra ciocolata rasa. 

Pofta buna la o felie de tort cu consistenta si gust de 13 stele Michelin ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Geanina87 1

31.05.2012, 13:14

bun tortul

mirela0911 1

01.06.2012, 22:41

Ce bunatate!

anomisana 1

04.06.2012, 10:58

Multă ciocolată, trebuie să fie foarte bun.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata